Három fekete lyuk az önfejlesztés területén / 3. A tudás fennmarad az égben

2020. november 18.

Milyen fantasztikus élmény új ismeretekre szert tenni! Milyen felemelő érzés felismerésekre, megvilágosodásra jutni önmagunkat illetően!

Nekünk, önfejlesztőknek talán a legnagyobb szellemi élményt az nyújtja az életben, amikor rádöbbenünk a nagy igazságokra. Amikor megértünk olyan összefüggéseket és törvényeket, amikről azonnal elhisszük, tudjuk, hogy egész életünket meg fogják változtatni. Ilyenkor egész lényünk átitatódik az újonnan meglátott igazságokkal és lelki szemeink előtt ragyog az oly régóta megálmodott ideális valóságunk.

Azután lelkesen visszatérünk a jelen valóságába. A nagy kérdés pedig ez lesz: “Mi történik ezután?” Vajon le tudjuk-e hozni a felismeréseinket, a megvilágosodásainkat az “Égből a Földre”? Vajon mit valósítunk meg mind abból, amit azokban az ígéretes pillanatokban csodálatos vízió formájában magunk elé vetítettünk?

A környezeted olyan más! A családod most kissé idegen. Ki ért meg igazán? Elárvultál. Legjobb esetben végig hallgatnak és tisztelve téged, mint jó embert, bólogatnak az elképzeléseidhez. De ki áll melléd? És hol az a lendület, ami nemrég még minden nehézség elsöprésével kecsegtetett?

Nos, ez a legszörnyűbb fekete lyuk az önképzés területén. Az eredmény: elárvulás, lelankadás, nem változik az élet. Egy idő után pedig belenyugvás. Az ok: egy, a rendszerből hiányzó elem. Az alkalmazás és a fokozatos lépések és a személyre szabott, odafigyelős vezetés.

Hiányzanak a lépcsőfokok a megvalósításhoz. Fenn van egy 20 megatonnás világmegváltó gondolatod, lent pedig este fél nyolc, a többiek TV-znek, játszanak, elvannak. Sör. Hogy lehet ilyen környezetedben építeni, új, igazabb világot élni? Mi lehetne a te első lépésed ehhez az új és annyira vágyott világhoz?

Az önfejlesztő előadások, kurzusok, terápiák ragyogóan elérik, hogy 20 megatonnás gondolataink és világváltoztató szándékaink legyenek. Igen, ez óriási eredmény! De a földre való lehozatal, az életbe való beillesztés, a hétköznapokra vonatkozó kis lépések kidolgozása teljes mértékben ránk marad. És ez gyakran egyenest kudarcba vezet.

Mi lenne a megoldás erre a rendszerhibára? A hiány pótlása. Olyan programok, kurzusok, könyvek és előadások, amelyek segítenek az egyéni alkalmazásban. Pontos, személyre szabott lépéseket kívánnak meg, amelyek, ha kell, kicsit “rugdossák” az embert, hogy ne csak a fejében fejlődjön, hanem a tetteiben is. És különösképp a “kézen fogás” beiktatása az anyagokba. Ahol egy segítő jelenléte révén a megértést azonnali megtehető lépések követik.

Ez a csodálatos elem adná meg az önfejlesztés igazi értelmét, hiszen a bölcsesség a tettekben lakozik.

A Legyél az életed kormányosa program ezt a hiányt pótolja.

Gyakorlatban megtehető lépésekkel, kézen fogva, személyedre szabva.

Igen, a bölcsesség a tettekben lakozik.

Trajtler István

Ingyen letölthető e-book

Mi mindent befolyásol? Mit tettél volna másképp, és min tudsz most változtatni, ha meg tudod válaszolni ezt a kérdést?

KI VAGY?

Szó szerint létfontosságú információ ez, és az is lehet, hogy a jövőbeli boldogságod kulcsa.

Töltsd le, és olvasd el az ingyenes fejezetet!

Tovább a könyvhöz

ÚJ! Legyél az élet könnyed alkotója!

© Trajtler István. Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a szerzői jog védelme alatt áll. Az engedély nélküli másolás vagy publikálás jogsértésnek minősül.