Hogyan érezd a boldogságot?

2023. november 3.

Egyébként a boldogság csaknem szinonimája az elégedettségnek.

Ezt azért fontos tisztázni, mert hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy nagyon is ritkán vagyunk boldogok. Ezért aztán úgy tekintünk magunkra, mint akinek többnyire az élet fordulataival,  kihívásaival való megküzdés a jussa. Ahogy visszatekintünk egy nap végén, nagyot sóhajtunk,  és az elvégzett vagy el nem végzett feladatok tömegére tekintve nem gondoljuk azt, hogy boldogok lennénk.

Ha ez kicsit is igaz rád, ha tényleg úgy véled, hogy több boldogságot is érezhetnél, akkor olvas csak tovább!

Pár évvel ezelőtt, egy este, ahogy autóztam hazafelé, véletlen magamra néztem. Nem úgy értem, hogy az autó valamely belső tükrében megpillantottam volna magam. Inkább úgy, hogy kicsit “kiléptem”  és mintegy felülről, kívülről  rátekintettem az emberre, aki az autóban ül, vezet és arra, hogy hogy is van ő. Akkor láttam azt az embert, hogy örül, amint az autót vezeti. Rájöttem, hogy elégedett vagyok és boldog.

De abban pillanatba nemcsak ez történt, hanem elindult bennem egy folyamat,  ami máig elkísér. A folyamat lényege az, hogy rájöttem, a szürke, vagy nem szürke hétköznapjaim tele vannak olyan a boldogság pillanatokkal, amelyeket korábban észre sem vettem. Hogyan is érezhet az boldogságot, aki nem hajlandó észrevenni, amikor boldog?

Innentől kezdve kialakult bennem az a hajlandóság, hogyan normál hétköznapjaimban bármikor érezni tudjak  boldogságot, amikor az jelen van az életemben. A fiam borostás arcának megsimítása,  az esti fogmosást követő üde leheletem, egy weben történt sikeres vitaminrendelés,  az utcán sétáló fiatal pár kézenfogása, várakozás arra, hogy kinyithassak egy csomagküldő ládát, egy ügyfelem piros cipője, rend a könyvespolcomon mind-mind tudatos alkalom számomra arra, hogy elégedettséget és boldogságot érezzek.

Kedves Barátom! Ha te is szeretnél több boldogságot érezni az életedben, csak annyit tegyél meg, hogy a mindennapjaidban időnként megfigyeled őt. Mától kezdve nem szükséges kiemelt, különleges alkalmakra várnod.  Ne várj a boldogság érzésével arra, hogy megszülessen az unokád, elutazz a tengerpartra, elismerjék három év után a munkádat vagy megtaláld életed nagy szerelmét.

Csak számolj meg naponta öt olyan pillanatot, amikor boldog vagy!

Mit gondolsz, mi történik ezután?

 

 

 

Trajtler István

Ingyen letölthető e-book

Mi mindent befolyásol? Mit tettél volna másképp, és min tudsz most változtatni, ha meg tudod válaszolni ezt a kérdést?

KI VAGY?

Szó szerint létfontosságú információ ez, és az is lehet, hogy a jövőbeli boldogságod kulcsa.

Töltsd le, és olvasd el az ingyenes fejezetet!

Tovább a könyvhöz

ÚJ! Legyél az élet könnyed alkotója!

© Trajtler István. Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a szerzői jog védelme alatt áll. Az engedély nélküli másolás vagy publikálás jogsértésnek minősül.