A legjobb, ha eléred a célodat

2024. június 7.

Ugye az első, és legnagyobb baj az el nem ért célokkal az, hogy elhitetik veled, hogy tényleg nem vagy képes elérni őket? Talán nem is gondoltál még erre, de nem nehéz ebben egyetértenünk.

A célok el nem érése önmagunk leépítéséhez, és önbizalmunk hanyatlásához vezet. Különösképp, ha több ilyen célunk is van.

Ezzel a kellemetlen teherrel a hátán az ember hajlamos kételkedni a saját erejében. Meginog a hite, és nem képes kellő tempóban döntéseket sem hozni.

Gondolom, veled is megesett már, hogy egy időben kudarcot vallottál, és ezt követően csökkent a bátorságod. Nehéz volt újrakezdeni, és talán úgy érezted, hogy már nem is lehetséges.

Ilyenkor sokféle okot találnak az emberek arra, hogy megértsék a történteket, de az az igazság, hogy a lényeg, a sikertelenség valódi forrása rendszerint érintetlen marad. Az önostorozás, mások hibáztatása, sebek nyalogatása és a csak erőből “durr-bele” hozzáállás nem fog segíteni a bajon.

Mondhatnánk, hogy a gondok igazi forrása a célok kitűzésében rejlik. De még ez sem lenne igaz. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor a célok kitűzőjét jelöljük meg. Ez nagyon egyszerű!

Ő az, aki kitűz egy célt, amit aztán nem ér el. Tehát a probléma nem az, hogy nem éri el, hanem az, ahogy kitűzi.

A célok kitűzőjének tudnia kell olyan célokat meghatározni, amiket el fog érni. És itt ne is gondoljunk a megalkuvásra, vagy önmagunk gyengének, képtelennek való beállítására. Pont az ellenkezőjéről van szó. Az erőről.

Amikor olyan célt tűzöl ki, ami összhangban áll legbelső igazságaiddal, akkor lehetetlen, hogy olyan célt tűzzél ki, amit nem vagy képes elérni.

A célokat végső soron erő hiányában nem érjük el. Az erő pedig azért hiányzik, mert így vagy úgy, lehet, hogy rejtett módon, de egészen biztosan kitűzőjével harcban áll. A két ellentétes erő gyengíti egymást, és a célt nem érjük el.

Tehát a megoldás az, hogy ne tűzzünk ki olyan célt, amivel így vagy úgy harcba fogunk keveredni.

Ez pedig nem mindig könnyű feladat. Szükségünk lehet némi fejlődésre önmagunk mélyebb megértése és tisztelete terén.

A soha meg nem válaszolt kérdés című könyv ebben nyújt hatalmas segítséget. Olvasd el és válaszolj!

Trajtler István

Ingyen letölthető e-book

Mi mindent befolyásol? Mit tettél volna másképp, és min tudsz most változtatni, ha meg tudod válaszolni ezt a kérdést?

KI VAGY?

Szó szerint létfontosságú információ ez, és az is lehet, hogy a jövőbeli boldogságod kulcsa.

Töltsd le, és olvasd el az ingyenes fejezetet!

Tovább a könyvhöz

ÚJ! Legyél az élet könnyed alkotója!

© Trajtler István. Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a szerzői jog védelme alatt áll. Az engedély nélküli másolás vagy publikálás jogsértésnek minősül.