Védelem a kudarc ellen

2014. március 11.

A legtöbb ember vágyik a sikerre. Vannak azonban olyanok is, akiknek eltökélt szándékuk, hogy valami komoly dolgot tegyenek le az asztalra. Ők tanulnak, lépést tartanak a korral, fegyelmezett és tempós életet élnek. Megtervezik napjaikat, és kitűzött célok irányítják életüket.

Ők az elképzelt és megtervezett sikerért rengeteg áldozatot képesek meghozni. Nem térnek le az útról és intelligenciájukat mindig a problémák megoldására használják. Furcsa lehet a gondolat, de ők azok, akik a boldogtalanságnak leginkább ki vannak téve. Mivel finoman érzékelnek minden problémát, ami felmerülhet, egyáltalán nem olyan felhőtlen az életük, mint azt esetleg egy külső szemlélő megítélné. Belül érzik, hogy valójában van egy nagyon gyenge pontjuk, ami állandóan nyomasztja őket. Ez a gyengeség időről-időre visszatér és hatalmas rombolást képes végezni fáradsággal felépített életükben.

Akkor válik nyilvánvalóvá, hogy valami baj van ezekkel a bátor és erős emberekkel, amikor hirtelen és teljesen váratlanul összeomlik az életük. Van akit az egészsége állít meg, van akit teljesen váratlanul elárulnak vagy cserben hagynak. Van, aki a házasságát és vagyonát veszti el, és van, aki csak egyszerűen boldogtalanná válik és ezzel valamilyen szenvedély rabjává is.

Ők maguk értetlenül és kissé kiábrándulva néznek életükre. A környezetük teljesen meglepve tekint rájuk. Van, aki azonnal tudja mi a kudarc oka, van akinek időbe telik, mire összeáll a teljes kép. A legnagyobb probléma azonban az, hogy akár azonnal látható a helyzet magyarázata akár nem, valójában ez a magyarázat szinte sosem igaz.

Az emberek 99%-a olyan okot ad meg egy rosszul alakult helyzetre, amiről ő nem tehet. Hiszen végig azon küzdött felelősséggel, hogy a dolgok a legjobb mederben haladjanak. Így történik az, hogy egy-egy elszenvedett, kedvezőtlen fordulatban igen nagy szerepet kapnak más emberek.

Az eddigieket vizsgálva két lényeges hiba merül fel. Az első, hogy a dolgok rosszra fordulása váratlan, tehát aki elszenvedi nem érzékeli jól a folyamatokat. A másik hiba az, hogy amikor az okot megnevezzük, akkor valaki mást jelölünk meg. Ezzel az a gond, hogy ha valóban más hozott minket rossz helyzetbe, akkor ez később is előfordulhat, hiszen nem rajtunk múlik az, ahogy a dolgok alakulnak.

Felmerül hát a kérdés, lehetünk-e védettek az életbeli kudarcok és bukások ellen? A válasz: ha megtanuljuk pontosan érzékelni a környezetünket és képesek vagyunk magunkat megtalálni akár a legádázabb sikertelenségek okaként is, akkor igen, lehetünk védettek. A tennivaló mindkét esetben az, hogy feltárjuk, hogy valójában kik is vagyunk.

Mit tudnál, ha pontosan tudnád ki vagy? Mi mindent lennél képes előre jelezni az életben? Hogyan tudnád elkerülni az esetleges kudarcokat? Mennyivel könnyebben boldogulnál még a nehezebb időkben is? Mindezeken túl számos kérdésre tudnád a választ. Többet megtudhatsz erről, ha elolvasod ezt az ebookot, amit elküldök neked emailben, ha regisztrálsz honlapomon.

Trajtler István

Ingyen letölthető e-book

Mi mindent befolyásol? Mit tettél volna másképp, és min tudsz most változtatni, ha meg tudod válaszolni ezt a kérdést?

KI VAGY?

Szó szerint létfontosságú információ ez, és az is lehet, hogy a jövőbeli boldogságod kulcsa.

Töltsd le, és olvasd el az ingyenes fejezetet!

Tovább a könyvhöz

ÚJ! Legyél az élet könnyed alkotója!

© Trajtler István. Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a szerzői jog védelme alatt áll. Az engedély nélküli másolás vagy publikálás jogsértésnek minősül.