Delphoi a belvárosban

2015. augusztus 20.

Nagy döntés előtt állsz. Megismertél egy férfit és megszeretted. Mégis maradt valami apró bizonytalanságod: megfelelő ember lesz-e ő melletted egy életen át? Szeretnéd látni a jövőt. Mit fog tenni veled ez a kapcsolat 5 év múlva, és mit a férfi a majdani gyerekeitekkel. Annyi kudarcba fulladt párkapcsolat és házasság tanúja voltál már, nem lenne jó, ha te is hasonlóan járnál.

Úgy döntesz, jósnőhöz fordulsz. A jósnő a belváros egy régi építésű házában, a második emeleten jósol. Egy alacsony termetű lány nyit ajtót. Bekísér. A jósnőhöz vezető tágas bejárat fölött ezt olvasod: “Ismerd meg önmagad!” Ez elgondolkoztat. Először arra következtetsz, hogy a jósnő majd megismertet önmagaddal. Ki, ha nem ő az, aki tudja azt, amit te nem.

Ahogy belépsz a hatalmas szobába különös illat csap meg. A jósnő eléd siet. Közli, hogy egyetlen kérdést tehetsz fel, azt azonban pontosan meg kell fogalmaznod. Majd azt, mondja, hogy a jóslatot, amit közölni fog veled, neked kell majd értelmezned. Ez tanít majd meg arra, hogy ismerd meg önmagad. Hiszen, ha nem ismered jól önmagad, rosszul fogod értelmezni a hallottakat. Ettől kissé bizonytalanná válsz, de elhessegeted a felhőket. Mégis csak Delphoiban vagy.

Ezután leültetnek a tekintélyes méretű terem közepén egy kényelmes fotelbe. A jósnő visszavonul a helyiség egy nehéz bársony függönyökkel bélelt részébe, veled szembe, ahová kevés fény jut el. Látod, hogy leül, a mennyezetre tekint, majd előre hajol. Figyeled, ahogy valami tálféleségből gőzölgő párlatba hajlik a nő. Rádöbbensz, hogy hallucinogént használ és annak az illata csapott meg beléptedkor. A hétköznapi tudat fölé fog emelkedni, hogy informálódjon felőled és a jövődről. Mindent átható és mozgató isteni szellem üzenetét fogják neked tolmácsolni.

Hallod, ahogy mélyen belélegzi azt az anyagot. Aztán megszólal: “Halljam a kérdésed!” “Milyen lesz a házasságom a férfivel, akit most szeretek?” A jósnő újra felemeli tekintetét, szemhéja vadul remeg. Hirtelen lecsaklik a feje, koromfekete haja belecsap a gőzölgő tálba. Hangos sóhajtásban tör ki és megszólal: “A Gellért-hegyet fehér kövek borítják azon a napon. Három gida sétál a hídon át.”

Döbbenten eszmélsz, hogy ennyi volt az egész. Már melletted áll a nő, aki ajtót nyitott, hogy kikísérjen. Az utcán magadra maradtál. Beülsz a legközelebbi kávézóba. Most döntésre kell, hogy vigyed. Ahogy szürcsölöd a gyümölcsteád, igyekszel ellazulni. Engeded, hogy a benned áramló gondolatfolyam a maga útját járja. Derengni kezd az üzenet tartalma. Ráébredsz a megfejtésre. Az a nap az esküvő napja, a fehér kövek a menyasszonyi ruhád. Az esküvőt a gellért-hegyi templomban kell megtartanod. A három gida a gyerekeid, akiket felneveltek és átvezettek a gyerekkorból a felnőttkorba ívelő hídon.

Megnyugszol és döntesz. Három héttel később meg fogsz házasodni. Nem jut eszedbe ott a kávézóban, hogy a Gellért-hegy nehéz sziklái azt a rakás bajt és nyűgöt jelentik, amit ez a házasság rád zúdít majd. A fehér kövek a rakás problémát övező tudatlanságodat és az ebből fakadó tehetetlenségedet vetítik előre. A három sétáló gida, pedig három nálad jóval fiatalabb nőt, akik sorban, egymás után háromszor szeretik majd el mellőled a férfit, akit most választottál.

Egy katasztrófa bekövetkeztéhez sosem egy helytelen tényező felbukkanása vezet. Minden ilyen esetben halmozódnak az elrontott lépések, döntések. Ha a fenti történetet megvizsgálod, jócskán találsz benne olyan tényezőket, amelyek előre vetítenek egy katasztrófát. Azt kérded: “De hogyan tudhatnám meg a jövőt? Hogyan tudhatnám meg, hogy a férfi, akit most szeretek, vajon mit nyújt majd nekem és a családnak?” A válasz: A jövő még nem létezik. Te hozod létre. Bizonytalanságod alapja nem az ismeretlen idő, vagy az ismeretlen férfi. A bizonytalanságod alapja az Önmagaddal kapcsolatos tudatlanság.

Ha tudnád ki vagy, tisztán látnád magad előtt a férfi kilétét és a jövőt is, amit majdan teremtesz magadnak. Fedezd fel ki vagy! Tudj magadról! Hallgasd meg Önmagad és tanulj a megfelelő forrástól! Léteznek válaszok, amiket csak Te ismerhetsz. Menj biztosra!

Trajtler István

Ingyen letölthető e-book

Mi mindent befolyásol? Mit tettél volna másképp, és min tudsz most változtatni, ha meg tudod válaszolni ezt a kérdést?

KI VAGY?

Szó szerint létfontosságú információ ez, és az is lehet, hogy a jövőbeli boldogságod kulcsa.

Töltsd le, és olvasd el az ingyenes fejezetet!

Tovább a könyvhöz

ÚJ! Legyél az élet könnyed alkotója!

© Trajtler István. Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a szerzői jog védelme alatt áll. Az engedély nélküli másolás vagy publikálás jogsértésnek minősül.