Delphoi a belvárosban

2015. augusztus 20.

Nagy döntés előtt állsz. Megismertél egy férfit és megszeretted. Mégis maradt valami apró bizonytalanságod: megfelelő ember lesz-e ő melletted egy életen át? Szeretnéd látni a jövőt. Mit fog tenni veled ez a kapcsolat 5 év múlva, és mit a férfi a majdani gyerekeitekkel. Annyi kudarcba fulladt párkapcsolat és házasság tanúja voltál már, nem lenne jó, ha te is hasonlóan járnál.

Úgy döntesz, jósnőhöz fordulsz. A jósnő a belváros egy régi építésű házában, a második emeleten jósol. Egy alacsony termetű lány nyit ajtót. Bekísér. A jósnőhöz vezető tágas bejárat fölött ezt olvasod: “Ismerd meg önmagad!” Ez elgondolkoztat. Először arra következtetsz, hogy a jósnő majd megismertet önmagaddal. Ki, ha nem ő az, aki tudja azt, amit te nem.

Ahogy belépsz a hatalmas szobába különös illat csap meg. A jósnő eléd siet. Közli, hogy egyetlen kérdést tehetsz fel, azt azonban pontosan meg kell fogalmaznod. Majd azt, mondja, hogy a jóslatot, amit közölni fog veled, neked kell majd értelmezned. Ez tanít majd meg arra, hogy ismerd meg önmagad. Hiszen, ha nem ismered jól önmagad, rosszul fogod értelmezni a hallottakat. Ettől kissé bizonytalanná válsz, de elhessegeted a felhőket. Mégis csak Delphoiban vagy.

Ezután leültetnek a tekintélyes méretű terem közepén egy kényelmes fotelbe. A jósnő visszavonul a helyiség egy nehéz bársony függönyökkel bélelt részébe, veled szembe, ahová kevés fény jut el. Látod, hogy leül, a mennyezetre tekint, majd előre hajol. Figyeled, ahogy valami tálféleségből gőzölgő párlatba hajlik a nő. Rádöbbensz, hogy hallucinogént használ és annak az illata csapott meg beléptedkor. A hétköznapi tudat fölé fog emelkedni, hogy informálódjon felőled és a jövődről. Mindent átható és mozgató isteni szellem üzenetét fogják neked tolmácsolni.

Hallod, ahogy mélyen belélegzi azt az anyagot. Aztán megszólal: “Halljam a kérdésed!” “Milyen lesz a házasságom a férfivel, akit most szeretek?” A jósnő újra felemeli tekintetét, szemhéja vadul remeg. Hirtelen lecsaklik a feje, koromfekete haja belecsap a gőzölgő tálba. Hangos sóhajtásban tör ki és megszólal: “A Gellért-hegyet fehér kövek borítják azon a napon. Három gida sétál a hídon át.”

Döbbenten eszmélsz, hogy ennyi volt az egész. Már melletted áll a nő, aki ajtót nyitott, hogy kikísérjen. Az utcán magadra maradtál. Beülsz a legközelebbi kávézóba. Most döntésre kell, hogy vigyed. Ahogy szürcsölöd a gyümölcsteád, igyekszel ellazulni. Engeded, hogy a benned áramló gondolatfolyam a maga útját járja. Derengni kezd az üzenet tartalma. Ráébredsz a megfejtésre. Az a nap az esküvő napja, a fehér kövek a menyasszonyi ruhád. Az esküvőt a gellért-hegyi templomban kell megtartanod. A három gida a gyerekeid, akiket felneveltek és átvezettek a gyerekkorból a felnőttkorba ívelő hídon.

Megnyugszol és döntesz. Három héttel később meg fogsz házasodni. Nem jut eszedbe ott a kávézóban, hogy a Gellért-hegy nehéz sziklái azt a rakás bajt és nyűgöt jelentik, amit ez a házasság rád zúdít majd. A fehér kövek a rakás problémát övező tudatlanságodat és az ebből fakadó tehetetlenségedet vetítik előre. A három sétáló gida, pedig három nálad jóval fiatalabb nőt, akik sorban, egymás után háromszor szeretik majd el mellőled a férfit, akit most választottál.

Egy katasztrófa bekövetkeztéhez sosem egy helytelen tényező felbukkanása vezet. Minden ilyen esetben halmozódnak az elrontott lépések, döntések. Ha a fenti történetet megvizsgálod, jócskán találsz benne olyan tényezőket, amelyek előre vetítenek egy katasztrófát. Azt kérded: “De hogyan tudhatnám meg a jövőt? Hogyan tudhatnám meg, hogy a férfi, akit most szeretek, vajon mit nyújt majd nekem és a családnak?” A válasz: A jövő még nem létezik. Te hozod létre. Bizonytalanságod alapja nem az ismeretlen idő, vagy az ismeretlen férfi. A bizonytalanságod alapja az Önmagaddal kapcsolatos tudatlanság.

Ha tudnád ki vagy, tisztán látnád magad előtt a férfi kilétét és a jövőt is, amit majdan teremtesz magadnak. Fedezd fel ki vagy! Tudj magadról! Hallgasd meg Önmagad és tanulj a megfelelő forrástól! Léteznek válaszok, amiket csak Te ismerhetsz. Menj biztosra!

Trajtler István

Ingyen letölthető e-book

Mi mindent befolyásol? Mit tettél volna másképp, és min tudsz most változtatni, ha meg tudod válaszolni ezt a kérdést?

KI VAGY?

Szó szerint létfontosságú információ ez, és az is lehet, hogy a jövőbeli boldogságod kulcsa.

Töltsd le, és olvasd el az ingyenes fejezetet!

Tovább a könyvhöz

Legfrissebb bejegyzések

Ez az én baklövésem (volt)

Micsoda baklövés! Meg áll az ember esze! És nem valaki másé az oktondiság, nem egy agyatlan intézmény hülyesége. Nem ám! Amire épp ráeszméltem, ezúttal az enyém. Évekkel ezelőtt éppen az élet sikeres oldalát és önmagamat tanulmányoztam, amikor rájöttem, hogy szinte minden konfliktus, betegség, stressz, csalódás és bánat hátterében valós kilétünk ismeretlen volta húzódik meg. Azonnal […]

Érd el teremtéssel!

Ej, de nagy fába vágtam a fejszém! Nem rég azt ígértem nektek, hogy meg fogjátok tudni, hogyan teremtsetek bármit is anélkül, hogy én ezt elmagyaráznám. Éppen ott tartottunk, hogy vakmerő módon trónfosztottam a „hitet”. Azt állítottam, hogy a hit akkor erős, vagy akkor működik, ha mellette, mögötte ott van még valami. A teremtés. Azt állítottam, […]

Mi valósul meg neked?

A napokban elém került egy híres idézet, miszerint mindenki annak az őt személynek az átlaga, akivel a legtöbbet van együtt. Nálam azonnal villogni kezdett a tiltakozás piros lámpája és hangosan szirénázott többnyire békés lelkem.   Micsoda? Egy ember lehet mások átlaga? Ráadásul azoké, akikkel a sors, avagy önkeze összeláncolta? Hát ilyet! Akkor Shindler, akiről filmet […]

© Trajtler István. Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a szerzői jog védelme alatt áll. Az engedély nélküli másolás vagy publikálás jogsértésnek minősül.